Genel

CHP'NİN DOLARLARI NEREDE?

HESABINI VERMEKTE ZORLANANLAR, YOLSUZLUKLARIN HESABINI SORAMAZLAR!..

12 Haziran 2011 Genel Seçimlerinden önce, CHP Ankara İl Yönetimi’nde birlikte görev yaptığımız bazı arkadaşlar; 2TIR dolusu seçim broşürünün dağıtılmadığını ve hurdacıya satıldığını, fotoğraflayıp tutanak altına aldılar. Seçim bütçesinin nerelere ve nasıl harcandığı hususunun, yönetim kurulunda görüşülmesini defalarca istemiş olmalarına rağmen, Ankara İl Başkanı ve yakın çalışma arkadaşları, nedense hesap vermekten kaçınmışlardı. Bunun üzerine, durum bir rapora bağlanarak Genel Merkez’e bildirilmişti. Genel Merkez, nedense aralarında benim de bulunduğum şikâyetçileri dinlemek üzere hiçbir zaman çağırmadı. Şikâyet olunan İl Başkanı ile bütçe harcamalarını yapan yakın arkadaşları hakkında da bir işlem yapıldığını şu ana kadar duymadım. Tam aksine Kılıçdaroğlu, raporu hazırlayan yönetim kurulu üyelerini görevden almış, şikayet olunan İl Başkanı Tarık Şengül ile arkadaşlarına ise, ikinci kez görev verdi!.. Hazırladıkları raporun içeriğinden yüzde yüz emin olan şikâyetçi yönetim kurulu üyeleri, bu durumu anlamaya çalışmışlar ve en sonunda, Tarık Şengül’ün Genel Başkan’a yalan söyleyerek onun kandırıldığı sonucuna varmışlardı. Doğrusunu söylemek gerekirse, ben de aynı şeyi düşünmüştüm…

14 Temmuz 2012 tarihli Aydınlık Gazetesi’nde Sebahattin Önkibar’ın yazısını okudum. Kafamda şimşekler çaktı. Tarif edilmez bir şekilde canım sıkıldı. Nedense Önkibar bombasını patlatmadan önce:”Bu satırların yazarı, Kemal Kılıçdaroğlu ile şahsen iyi dosttur ve ona çok saygı duyar. Lakin olmuyor…” şeklinde bir cümle kurmak ihtiyacı hissetmişti. Sonra da şöyle devam etti:

CHP’nin onlarca milyon dolar harcadığı geçen yıl yapılan seçimin kampanyasında, kampanyayı yapan reklam ajansı ile Erdoğan Toprak(1) ve Aydın Ayaydın’ın(2) bir akrabalığı ya da arkadaşlığı var mı? Adı hiç duyulmayan ve zerre katkı yapamayan o ajans (3) seçimin arifesinde birden nereden çıktı?

Sadece Bodrum’daki evi 10 milyon dolar olan ve dünyanın en zengin emekli bürokratı diye yazılıp çizilen Aydın Ayaydın, üniversite yıllarında benimle beraber belediye otobüsüne binerken bugün bu acayip serveti maaşıyla mı edindi? Açıklayabilir mi?”

Sebahattin Önkibar, soruları sorup rahatladı. Ama bizleri rahatsız etti. Şimdi ise, yanıt bekliyor. Beklesin bakalım… Çok daha bekler. 34. Kurultay’dan önce sorularının cevabını bulabileceğini hiç sanmam!.. İsterse çok saygı duyduğu “dostuna” sorsun, belki o kendisine tatmin edici bir yanıt verebilir!..

Erdoğan Toprak; 25 Aralık 2010 tarihinden itibaren Cumhuriyet Halk Partisi’nde Tanıtım, Basın ve Propagandadan sorumlu Genel Başkan yardımcılığı görevini yürütmüş. 17 Ağustos 2011’den itibaren de İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan yardımcılığı görevine getirilmişti.(4) Hiç kuşku yok ki, Ankara İl Başkanlığı’nın hurdaya giden broşürlerinin doğrudan hesabını sorması gereken parti yetkilisi Erdoğan Toprak’tı. Şimdi anlıyoruz ki, onun vereceği hesap, 10 milyon dolarlarla ölçülüyormuş!? Hesap uzmanlığı ile yıldızı parlayan Kılıçdaroğlu’nun ise, her nedense bu konudaki sağırlığı devam ediyor!.. Hesap soranları görevden almak, geçici olarak sorunun üzerini örtmeyi sağlayabilir. Lakin ortada bir yolsuzluk varsa, onu kimse sonsuza kadar gizleyemez. Gün gelir hesabı sorulur. Gün gelir, adamın boynuna yaftayı asarlar!..Nitekim öyle de oluyor!..

Deneyimlerimiz bize göstermiştir ki, hesap sorma mevkiinde olup da sormayanlar, genellikle kendi hesaplarını vermekte zorlananlardır!..

Sözü fazla uzatmaya gerek yok artık. Kılıçdaroğlu’nun Y-CHP’sinin üç elemanı belli olmuştur. Yeni genel başkanı ile iki parti meclisi üyesini başa yazın. Zor olan bu üçlü ile uyumlu çalışacak diğer parti meclisi üyelerini seçmektir. 1283 Kurultay delegesinin bu nedenle işi kolay değildir… Her halde onlar da kendilerini seçenlere vefa borçlarını böyle ödeyeceklerdir!..