KONUK YAZARLAR

“CESARET ÖDÜLÜ”NÜN BEDELİ!..

israil_gazze

İsrail gizli servisi MOSSAD‘a yakınlığı ile bilinen DEBKA haber sitesinde 24 Haziran’da yayınlanan bir yazıda; “Kaynaklarımızın bildirdiğine göre günde 120 milyon varil ihraç eden Kürdistan, Ceyhan yoluyla İsrail’e 2 milyon varil gönderdi bile… Bu nakliyatın çoğu Hafya ve Aşkelon’a vardı varacak” yazılmış!… (1)

İsrail’e Türkiye üzerinden petrol ve jet yakıtı satılmasının ortaya çıkması üzerine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız; “Bunu ihale eden ve satan, sevkiyatını yapan Irak. O yüzden bu satışın sorumlusu Irak’tır. İsrail’e mi, başka bir yere mi satıyor biz o kısmına girmiyoruz” demiş!..(2)

Bu hazırlıklar biter bitmez, büyük olasılıkla HAMAS’ın kaçırıp öldürdüğü üç genci bahane eden İsrail, Filistin’e bombaları yağdırmış… Filistin Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasına göre, bombardımanın hemen arkasından başlatılan kara harekatı ile ölü sayısı 271’e ulaşmış…

Görünüşe göre, ölü sayısı daha da artacak…

Bu insanlık dışı ve haksız saldırı karşısında Venezuella, İsrail Büyükelçisini sınır dışı etmiş. Şili ise İsrail ile bütün ticari ilişkilerini kesmiş. 18.07.2014 günü yapılan BM Güvenlik Konseyi toplantısında Çin de tepkisini dile getirmiş…

İsrail’i Türkiye Cumhuriyeti adına Başbakan Erdoğan’ın büyük kızı Esra kınamış! İsrail’e jet yakıtı ikmali yapan abisi Burak’a inat, şeytan taşlar gibi İsrail Konsolosluğunu taşlamış!..

Erdoğan’ın 2012’de Davos’ta başlattığı şov, 2013’te İsrail’in IHH’ya ait Mavi Marmara gemisine yaptığı baskın sonrasında da sürdürüldü… Bu şekilde Türkiye’nin İsrail tarafına geçtiği gerçeği, Türk halkından, özellikle de AKP seçmeninden gizlendi. Yalan konuşma konusunda bir numara olan Erdoğan, uzun sayılmayacak bu süre içerisinde, Türk halkı ile birlikte Ortadoğu halklarını da aldatmayı başardı!.. Oysa el altından İsrail’i İran’dan gelebilecek füze saldırılarına karşı korumak amacıyla düşünülen ve “Demir Kubbe” adı verilen füze kalkanı (3) için topraklarımızı NATO emrine verdi. O günlerde yapılan eleştirilere “Türkiye toprakları aynı zamanda NATO toprağıdır” (4) demişti…

İsrail, bir taraftan öldürülen yurttaşlarının intikamını alırken aynı zamanda bu durumu “Demir Kubbe”yi test etmek fırsatı olarak değerlendiriyor!.. Verilere göre Filistin tarafından atılan bütün füzeler havada imha edilmiş. İsrail tarafında bir tek ölü varmış! Jet yakıtı “Kürdistan” ile Türkiye’den kaçak olarak sağlanmış, Hava Savunma Sistemi’nin Finansmanı ise ABD’ tarafından karşılanmış. Sonuç: “Demir Kubbe” başarılı… Sayemizde İsrail halkı huzur içerisinde yataklarına girebiliyor!..

Durum bu kadar açık ve anlaşılır halde iken bile, acaba Esra Hanım İsrail Konsolosluğu’nu neden taşlıyor?..

demir_kubbe_2

TIPIŞ TIPIŞ!..

Cumhurbaşkanlığına seçildiğinde; tarafsızlık yemini yaptıktan sonra tarafsız olmayacağını açıklayan Erdoğan’ı destekleyenler çılgınca alkışladı!.. Açıkca yeminini tutmayacağını söyleyen birinin yanında yer almak çılgınlık değilse nedir?

Ahlat ağacından kiraz bekleyen bizimkiler, 1,5 milyon Ermeni’yi katlettik diyen Orhan Pamuk’u öven Ekmeleddin’e oy vermeye mecbur bırakılmış… Kılıçdaroğlu daha önce açıklamıştı; Ekmeleddin kabul etmeseydi Orhan Pamuk‘u veya Yaşar Kemal’i aday gösterecekmiş!.. Fırsatlar kaçırılmıyor, Nobel ödüllü Orhan Pamuk için yıkama yağlama çalışması da ihmal edilmiyor. Böylece 1,5 milyon Ermeni’yi öldürdüğümüz yalanı, Türk halkına gerçekmiş gibi kabul ettirilecek!.. Kemal Bey, görevini iyice öğrenmiş!.. Artık otel odalarında ABD elçileriyle halvete girip, talimat almasına ihtiyaç kalmamış!..

Haber-Türk’e açıklamalarda bulunan Kılıçların Efendisi, AKP’yi kastederek, “Ekmeleddin Bey’i onlar aday gösterse emin olun biz destek verirdik. Niye vermeyelim” diyerek (5) siyasette bir iddiasının olmadığını gösterdi. Ana muhalefet partisi iktidarın adayını destekleyecekmiş!.. Peki, o zaman size ne gerek var? Kemal Bey’in bu cümlesi bile, AKP iktidarını meşrulaştırmak ve iktidarda tutmak için “çakma muhalefet” yapmakla görevli olduğunu gösteriyor!..

Türk halkının okuma özürlü olduğundan emin olan İhsanoğlu, fikirlerinin öğrenilmesi için kitaplarının okunmasını önermiş. Kitapları bulmak ise imkansız. “Derin Tarih” adlı dergide, (6) Kurtuluş Savaşı’nın gerçekte yapılmadığı savunuluyormuş. Sevr Anlaşması’nı Lozan’dan daha iyi dergi, hiç olmamış bu Kurtuluş Savaşı’nı başlatanın ise, Fevzi Çakmak olduğunu ileri sürüyormuş… Bu derginin danışma kurulunda Ekmeleddin Bey de var. İnsan fikirlerine katılmadığı bir derginin yayın kurulunda neden yer alır?..

Neyse ki, cumhurbaşkanı adayı gösterme hakkı olmayan Türk halkının, dış güçlerin gösterdiği adaya oy verme hakkı var!.. Bunun da adı “ileri demokrasi” oluyor!..

Sözde muhalefetin ortak adayı Ekmeleddin ise, Recep Tayyip Erdoğan‘ın başbakanlığını beğendiğini açıklıyor! Demek ki, onun adayı da Erdoğan’dır… “Benim sayın başbakanla çok mükemmel bir dostluğum vardır, belediye reisliğinden itibaren. Ben AK Parti’nin aleyhinde değilim ki, böyle bir şey yok. Ben AK Parti’nin adayının da aleyhinde değilim…” (7) diyen biri, belli ki, Erdoğan’ı seçtirmek için görevlidir

Karşısındaki adayı beğendiğini söyleyen birine kim oy verir ki? Böyle biri Erdoğan’a rakip olabilir mi?..

Oy vermek zorunda bırakıldığımız Ekmeleddin İhsanoğlu, 40 bin kişinin katili, bölücü terör örgütü PKK’nın sivil uzantısı HDP’nin adayı Selahattin Demirtaş için ise, “Güven telkin eden bir insan… Kendisini çok beğendim. Çok zarif, muhataplarına güven telkin eden, fikirlerini dürüstçe söyleyen bir insan” demiş… (8)

Ekmeleddin Bey, Gülen Okulları için : “Bu mekteplerle her zaman iftihar ettim. Kapatılmalarının menfaatlerimize uygun olduğunu düşünmüyorum” demiş… (9) Oy vermek zorunda bırakıldığımız cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin Bey, İngilizce eğitim yapan ve öğrencilerine Türkler ve Türkiye ile ilgili sadece bir kaç şarkı öğretmekten ibaret olan, CIA’ya ajan yetiştirdiği için bir çok ülkenin kapattığı bu okulların nesiyle iftihar ediyor acaba?..

Tanıdıkça çok seveceğimiz söylenen adayımız budur ve düşüncelerini gizlemiyor aslında… Gizli ajandası olan Yeni CHP ile Yeni MHP’nin yöneticileridir… Onlardan hesap sorabilmek için sandığa gideceğiz mutlaka… Erdoğan’ı birinci turda seçtirip, güçlü görünmesine neden olmamamız gerekir. Kerhen de olsa Ekmeleddin’e oyumuzu vereceğiz… Sanki bu düşünceye inat Ekmeleddin Bey, konuşmalarıyla seçilme şansını zayıflatıyor. Buna rağmen, Türk halkı anketleri ters köşeye yatırıp, Ekmeleddin’i seçebilir. Eğer bu olasılık gerçekleşirse, o zaman güç odağı olduğu tartışmasız olan AKP’de çözülme başlayacaktır!.. Küçük menfaatleri için bir arada olan ideolojiden yoksun AKP’liler, yeni güç odaklarında yer tutabilmek için birbirleriyle yarışacaktır!..

İşte salt o günleri görebilmek için de Ekmeleddin’e oy vereceğiz!..

Av. Cemil Can

DİPNOTLAR:

(1)http://www.debka.com/article/24032/Gaza-rockets-aim-at-Kurdish-oil-route-via-Israel-More-security-for-Ashkelon-and-Eilat-depots

Türkçe metin için bu bağlantıyı açınız:

http://www.ydh.com.tr/HD12949_debka–gazze-roketleri-israil-yolundaki-kurt-petrolunu-hedefliyor.html

(2)http://www.aydinlikgazete.com/mansetler/45963-sucu-ortme-hesap-ver.html

(3) http://tr.wikipedia.org/wiki/Demir_Kubbe

(4) https://www.facebook.com/video/video.php?v=432446923488899

(5)http://www.aydinlikgazete.com/m/mansetler/kilicdaroglu-akp-ekmel-beyi-aday-gosterse-destek-verirdik-h45620.html

(6)http://www.ulusalkanal.com.tr/gundem/ihsanoglu-hangi-ataturk-karsiti-derginin-danismani-cikti-h32092.html

(7)http://www.milliyet.com.tr/ekmeleddin-ihsanoglu-secim/siyaset/detay/1909826/default.htm

(8)http://t24.com.tr/haber/ihsanoglu-kurtler-ilk-turda-hdpye-ikinci-turda-bana-oy-vereceklerdir,264632

(9)http://www.aydinlikgazete.com/m/?id=46281