KONUK YAZARLAR

“TOPLUMUN GAZINI ALIYORUZ”!..

tayyip_erdogan

 

Doğrudan konuya gireceğim.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı Suçları Soruşturma Bürosu’nun hazırladığı dosyadan bazı notları aktarıyorum:

NATO’da görevli 10‘u general 462 Türk subayının yarıdan fazlası (237’si) FETÖ üyesi çıktı.

Çoğu “geri dön” çağrısına uymadılar!

NATO’daki FETÖ üyesi subayların kurduğu “Purged NATO Officer” (Tasfiye Edilmiş NATO Subayı) grubunun hazırladığı “Gerçeğin Peşinde-15 Temmuz 2016” isimli rapor “pudgednato” isimli internet sitesinde yayımlandı. (1)

138 sayfalık bu kitapçığı okumadan, ne “adalet yürüyüşü”nü kavramak ne de “kontrollü darbe”nin taşıdığı mesajı anlamak mümkündür.

“Tık”layarak kitapçığı indirip okuyabilmeniz için ayrı bir bağlantı yaptım… (2)

***

Raporda; Erdoğan “savaş suçlusu” olarak tanıtılırken, 15 Temmuz Darbe Girişimi, “kontrollü darbe” olarak nitelendiriliyor…

Kılıçdaroğlu, 8 Ocak 2017 günü meclis toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada; “Asıl darbe 20 Temmuz’da yapıldı” demişti, çok dikkat çekmedi…

Dokuz madde halinde bu nitelemesinin gerekçelerini sıraladı ve “15 yıldır hangi kanunu istediniz de çıkaramadınız”, “Bu Anayasa Türkiye’nin hangi sorununu çözecek” sorularını sorarak, o gün noktayı koymuştu. (3)

Y-CHP Genel Başkanı, 17 Haziran 2017 günü yayınlanan bu rapordan çok önce, 28 Şubat 2017 günü de “20 Temmuz darbesi” ifadesini kullanmıştı. (4)

Dersimli Kemal, 28 Şubat 1997’den önce yaşanan süreci de “darbe” olarak nitelendirmiştir…

FETÖ’cü subaylar mı Kılıçdaroğlu’nun “kontrollü darbe” nitelemesini savunma yaptı, yoksa Kılıçdaroğlu mu onların bu değerlendirmesini gündeme çıkardı?

Dikkatli okuyucular, 138 sayfalık raporu okuyup, “adalet” yürüyüşü nedeniyle yapılan açıklamalarla karşılaştırdığında, bu sorunun doğru yanıtını bulacaklardır…

***

Güvenlik Kuvvetlerinin 24 Temmuz 2015′te başlattığı ve Hendek Savaşları ile sona eren operasyonları protesto için hazırlanan “Barış Bildirisi”ne imza attıkları için görevlerinden alınan akademisyenler de Washington’a doğru ilerleyen “adalet yürüyüşü”ne destek verdiler!

Akademisyenler, güvenlik güçlerinin PKK’ya karşı operasyonlarını “abluka” olarak görüyor ve o bildiri ile “Güneydoğu’daki ablukanın kaldırılmasını” talep ediyorlardı.(5)

PKK’nın çatı örgütü olan Halkların Demokrasi Kongresi (HDK) da “adalet yürüyüşü”ne destek verdi…

Dersimli’ye destek çığ gibi (!) büyüyor…

PKK’nın Kandil’deki yöneticisi Mustafa Karasu, “Özgür Politika” isimli gazetedeki yazısında, yürüyüş için “doğru bir adım” değerlendirmesini yaptı… (6)

***

ABD, Suriye’de PKK için vuruyor, Dersimli Kemal ise ABD için yürüyor!

***

ABD’li General John Thomas, Merkez Kuvvetler Komutanlığı adına yaptığı açıklamada: “Tabka’da PYD/PKK’nın hakim olduğunu ve Suriye jetine yönelik saldırıyı müttefiklerini korumak için yaptıklarını” söyledi… (7)

Dersimli Paralel Kemal, Çamlıdere’de yaptığı grup toplantısında; “FETÖ ve PKK soruşturmalarında ihraç edilen 105 bin 836 kişi için yürüdüklerini” söyledi… (8)

PKK’nın Meclisteki uzantısı HDP ise, “adalet yürüyüşü”nü desteklediklerini açıkladıktan sonra, yürüyüşü “sokağa taşıralım” teklifinde bulundu. (9)

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi’nin 25 Eylül’de yapacağı “bağımsızlık referandumu”nu; “amasız, fakatsız destekliyoruz” dedi…(10)

Y-CHP’nin bu referandumla ilgili görüşünü bilen yok!

***

Pentagon’un psikolojik savaş elamanı Michael Rubin ile Y-CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, eş zamanlı olarak , Erdoğan’ın MİT TIR’ları davası nedeniyle uluslararası ceza mahkemesinde yargılanacağını ileri sürdüler…

Dersimli, FETÖ’nün medyadaki kalemşörleri Altan kardeşler ile Nazlı Ilıcak’ı savunmaya devam ediyor…

Ve Dersimli sonunda gerçeği ağzından kaçırdı:

“Toplum bu kadar baskı altındaysa bir yerde patlayacak. Oturup kalksınlar, bize dua etsinler, bu yürüyüşle aslında toplumun büyük ölçüde gazını da alıyoruz” dedi…(11)

Yürüyüşün amacı belli oldu: Toplumun gazını almak!

Burunlarına gaz kaçıracağımızı galiba anladılar!..

Cemil Can

DİPNOTLAR:

(1) https://purgednato.wordpress.com/

(2) Gercegin_Pesinde_17_Haziran_2017.pdf

(3) http://www.birgun.net/haber-detay/kilicdaroglu-asil-darbe-20-temmuz-da-yapildi-142405.html

(4)http://www.birgun.net/haber-detay/kilicdaroglu-28-subat-a-da-20-temmuz-darbesine-de-karsiyiz-148677.html

(5)http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/462120/1100_un_uzerinde_akademisyenden_baris_cagrisi__Bu_suca_ortak_olmayacagiz.html

(6) http://www.haber7.com/guncel/haber/2363821-chpnin-yuruyusune-pkkdan-tam-destek

(7) http://www.memurlar.net/haber/675487/abd-pyd-pkk-yi-korumak-icin-suriye-ucagini-dusurdu.html

(8) https://www.aydinlik.com.tr/politika/2017-haziran/kilicdaroglu-105-bin-magdur-icin-yuruyoruz

(9) http://www.yeniozgurpolitika.org/index.php?rupel=lezgin&id=3273

(10) http://www.zernews.com/2017/06/hdp-Kurdistan-bagimsizlik-referandumu-Ahmet-Yildirim.html

(11) http://www.hurriyet.com.tr/cumhurbaskani-ve-basbakan-gelirse-memnun-olurum-40498943