“İSTİKLAL-İ TAM” VE İLKELİ DURUŞ!..

ypg_usa

19 Haziran günü Tunceli-Erzincan yolunda ABD’nin karagücü tarafından kaçırılarak şehit edilen ve cesedi dereye atılan öğretmen Necmettin Yılmaz‘ın adı, yolun 4 km.lik bölümüne verildi.

Bu insanlık dışı cinayete karşı CHP Tunceli İl Örgütü’nün tepkisine, CHP Genel Merkezi’nin miting düzenleyerek verdiği destek, takdire şayandır.

Aynı şekilde HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Silivri Cezaevinden gönderdiği mesaj da önemlidir, görmezden gelinemez…

Umulur ki, her iki partinin bundan böyle PKK/PYD terör örgütleri ile aralarındaki mesafe bir daha kısalmaz ve beklenen düzeye ulaşır…

Şimdi de gençlerimizin ölüm fermanlarını yazan Amerikalıyı tanıyalım:

Adı: Raymond ‘Tony’ Thomas, CIA Askeri İşler Direktör Yardımcısı.

Thomas, geçenlerde Afganistan’daki (NATO Özel Operasyonlar Bileşen Komutanlığı – NSOCC-A). görevinden ayrıldı.

2010-2012 yılları arasında ABD Özel Harekat Komutanlığı’nda komutan yardımcılığı yaptı.

Pentagon’daki müşterek görevli üst düzey özel operasyon görevlisi idi.

Thomas, Ranger alayı ve 1. SFOD-DELTA da dahil olmak üzere ABD Ordusunda çeşitli komuta pozisyonlarını düzenleyen bir üst düzey subaydır.

West Point’ten 1980 yılında mezundur ve ülkesine 33 yıldır hizmet vermektedir. (1)

ABD’nin önde gelen düşünce kuruluşlarından Aspen Enstitüsü’nün Colorado Eyaletinde düzenlediği yıllık güvenlik forumunda konuştu. (2)

Forumun medya ortakları:

NBC News ve MSNBC, sponsorları Ayasdi, Deloitte, Lockheed Martin ve Target’tir. (3)

Thomas, PKK/PYD ile ilgili açıklamalarda da bulundu:

PYD’nin silahlı kanadı YPG‘ye ismini değiştirmelerini önerdiklerini anlattı.

YPG, bu öneri üzerine ismini SDG (Suriye Demokratik Güçleri) olarak değiştirdi.

Bu şekilde Türkiye’nin ABD’ye “Nasıl bir müttefiksiniz ki, bize karşı terörist faaliyetlerde bulunan bir örgütü muhatap alır ve ona silah yardımı yapabilirsiniz” şeklindeki suçlamalardan kurtulabileceklerini söyledi.

Thomas, ABD’nin IŞİD ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk’un bu süreçte kendilerine çok yardımcı olduğunu ve onun çabaları ile PKK/PYD’ye meşruiyet sağladıklarını; aksi halde, Suriye’nin geleceğinin konuşulduğu Cenevre ve Astana gibi yerlerde PKK ismi ile hiçbir zaman masada olunamayacağını itiraf etti. (4)

Bu açık kanıtlardan sonra, öğretmen Necmettin Yılmaz’ın kaatilini, Tunceli kırsalında değil “Aspen Security Forum”da aramamız gerekir…

ABD’nin müttefiki Türkiye değil, terör örgütü PKK’dır…

Şimdi de NATO‘nun son durumuna bakalım:

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Brüksel’de yapılan Devlet ve Hükümet Başkanları Toplantısı’ndan sonra düzenlediği basın toplantısında NATO’nun yeni görevini tanımladı:

“NATO’nun uluslararası koalisyonun tam üyesi olmasına karar verdik. Tüm 28 ittifak üyesi halihazırda koalisyonun üyesi. Koalisyonda olmak, NATO’nun muharip rol alacağı anlamına gelmiyor, ancak bizim terörle küresel mücadeleye olan taahhüdümüze ilişkin güçlü bir mesaj gönderiyor. Aynı zamanda NATO’nun, eğitim ve kapasite inşaası dahil siyasi değerlendirmelerde rol almasını sağlayacak” dedi. (5)

9 Nisan 1949’da Washington Antlaşması ile kurulan NATO, bir kollektif savunma örgütü olarak bilinmektedir.

Kurucu antlaşmanın özellikle üçüncü, dördüncü ve beşinci maddeleri önemlidir.

Bu maddelerle üye ülkeler, ortak savunma için yeteneklerini geliştirmeye, herhangi bir üyenin toprak bütünlüğü, siyasî bağımsızlık ve güvenliği tehlikede olduğunda bir araya gelmeyi ve herhangi birine saldırıldığında bu saldırıya hepsine karşı yapılmış bir saldırı olarak kabul etmeyi taahhüt etmişlerdir.

Bu çerçevede belki de en önemli ve tartışmalı madde, NATO’nun görev sahasını belirleyen 6. maddedir.

Literatürde “alan-dışılık” (out of area) kavramıyla anılan bu düzenlemeye göre, NATO sadece sınırları antlaşmada açıkça tarif edilen Kuzey Atlantik bölgesinde meydana gelen saldırılara karşı işlevseldir.

Soğuk Savaş’ın sona ermesinden sonra “esnek yorum” yöntemiyle içeriği genişletilen bu madde, özellikle Afganistan müdahalesiyle tamamen işlevsiz kılınmıştır” (6)

NATO’nun kuruluş amacı, Brüksel’deki zirvede kabul edilen yeni görev tanımı ile kesinlikle bağdaşmamaktadır.

ABD öncülüğündeki “koalisyon”un amacı da bu açıklama ile ortaya çıkmıştır.

Kısaca BOP olarak isimlendirilen Büyük Ortadoğu Projesi’nin nihai hedefinde; Ortadoğu ve ön Asya’nın petrol ve doğalgaz kaynaklarını yağmalamak ve bir (Kürt) koridor ile Akdeniz’e akış güvenliğini sağlamak için bölgede küçük ve bağımlı bekçi devletçikler oluşturmak vardır.

Bu bağlamda; Türkiye’nin de parçalanacak ülkeler arasında bulunduğuna en ufak bir kuşku bulunmamaktadır.

Asıl tuhaf ve acı olan; bizi de parçalayacak olan pakt içerisinde yer almış olmamızdır.

Hiçbir kuşkuya yer vermeyecek şekilde, NATO’nun dost bir koalisyon olmadığını söyleyebiliriz.

Demek ki, Türkiye bundan böyle rotasını Şangay İşbiriği Örgütü‘ne döndürmelidir.

Bu nedenle NATO’nun emrine verilen İncirlik ve Diyarbakır üsleri derhal kapatılmalıdır.

Hükümetin bu doğrultudaki çabaları koşulsuz desteklenmelidir.

Antiemperyalist olmanın, devrimciliğin ve yurtseverliğin gereği budur…

Tersi düşmana askerlik yapmaktır!

Amerikan Washington Post gazetesinde yer alan ve üst düzey ABD’li yetkililere dayandırılan habere göre; Donald Trump, 7 Temmuz’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Almanya’daki görüşmesinden kısa bir süre önce Beyaz Saray’da Ulusal Güvenlik Danışmanı H.R. McMaster ve CIA Direktörü Mike Pompeo ile yaptığı bir görüşmede CIA’in gizli programına nokta koymaya karar verdi.(7)

Programın bitmesi ABD’nin Suriye Savaşı’ndaki pozisyonunu değiştirmesi ve Esad’ı görevden indiremeyeceğini kabul etmesi anlamına geliyor.

Başka bir söyleyişle yenildiğinin itirafıdır!

Bu karar aynı zamanda, Türkye’nin ABD/AB etkisinden kurtulmakla bölge ülkelerine nasıl rahat bir nefes aldırabildiğinin kanıtıdır.

Türkiye bölge ülkelerinin işbirliği ile saldırgan emperyalizme kolaylıkla diz çöktürebilir.

Yeter ki, “İstiklal-i tam(8) ilkesinden ayrılmayalım…

Cemil Can

(1) http://aspensecurityforum.org/speaker/major-general-raymond-thomas/

(2)http://aspensecurityforum.org/