KONUK YAZARLAR

“DÜŞMANIMIN DÜŞMANI DÜŞMANIM OLABİLİR”!..

eren_1

ABD eski Dışişleri Bakanı Henry Kissenger, CAPX gazetesine verdiği mülakatta:

“Dış dünyanın IŞİD’le (ISIS) savaşını ‘illüstrasyon’ (1) olarak görebiliriz” tespitini yaptıktan sonra; “Şii İran ve önde gelen Sünni devletler de dahil olmak üzere, IŞİD dışındaki pek çok güç, onu yok etme ihtiyacı üzerine anlaşmaya varmışlardır” diyerek, “IŞİD yenilince boşaltacağı toprakları hangi oluşum devralacaktır?” sorusuna aradığı cevabın zorluğuna işaret etti…

Kissenger, IŞİD’ten boşalan bölgelerin İran tarafından ele geçirilmesi durumunda; İran’ın Tahran’dan Beyrut’a uzanan bir imparatorluğa dönüşebileceği tehlikesine işaret ederek, IŞİD’in ortadan kaldırılmaması gerektiğini vurguladı… (2)

Kisinger, “Çağdaş (bugünkü) Ortadoğu’da düşmanımın düşmanı düşmanım olabilir” dedi…

ABD’nin Ortadoğu siyasetini “savaş bitmesin”, Müslüman halklar biribirlerini kırsınlar şeklinde özetledi.

Yani:

Kendileri silah satmaya, biz savaşmaya devam edeceğiz!

Silahın pazarı “savaş” ne de olsa!

Bu anlamda ABD savaşlara karşı değil, karşı olduğu savaşların sonunda bazı ülkelerin büyümesi ve kontrolden çıkmasıdır.

Zira bu halde enerji kaynakları ile nakil yolları da kontrolden çıkabilir hale geliyor!

İran’ın imparatorluğa dönüşmesi olasılığına karşı, IŞİD’in yok edilmemesi teorisi geliştirildi…

***

Suriye’de IŞİD’ten boşaltılan bölgelere PKK’nın Suriye uzantısı PYD’nin yerleştirilmesi, ABD’nin Ortadoğu planının zorunlu bir sonucudur.

Irak’ın Kuzeyinde Barzani kontrolündeki bölgede, 25 Eylül’de “bağımsızlık” referandumu yapılması ve Ortadoğu’nun merkezinde ikinci İsrail’in kurulması BOP’un olmazsa olmazlarıdır…

Türkiye’de 40 binden fazla insanı öldüren PKK’nın ABD tarafından “kara gücü” olarak kabul edilmesi, PKK’nın Meclis’teki uzantısı HDP sözcülerinin BOP kapsamında ABD’den görev istemesi, Suriye Demokratik Konseyi Eş Başkanı İlham Ahmet’in, Rakka’nın IŞİD’ten temizlendikten sonra yönetilmesi ve yeniden inşası için ABD’nin uzun vadeli olarak finansal ve siyasal desteğine ihtiyaç duyduklarını açıklaması (3) hep aynı planın kilometre taşlarıdır…

***

Bu hatırlatmalardan sonra, 26-30 Ağustos tarihleri arasında Eceabat Kocadere Kamp Alanı’nda yapılacak olan “Adalet Kurultay”ına geçebiliriz:

Kurultay için seçilen yer, Çanakkale Savaşları’nı anma etkinlikleri kapsamında her yıl 25 Nisan sabahı düzenlenen 57. Alay Yürüyüşünün başlangıç ve kamp noktasıdır. (4)

57. Alay, Çanakkale Savaşları’nın başlangıcı olan Anzak Çıkartmasını durdurmak için 15 Nisan 1915 sabahı harekete geçen, çatışmalarda mevcudunun üçte ikisini kaybeden Hüseyin Avni Bey komutasındaki efsaneleşmiş Türk alayıdır. (5)

Kılıçdaroğlu 57. Alay’ın kahramanlığını mı anıyor yoksa 57. Alay ismini bir ihanetin örtüsü olarak mı kullanıyor?

Bu haklı sorunun yanıtını; Aydınlık gazetesinin 11 Ağustos tarihli nüshasında manşet yapılan HDP’nin hapisteki Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın çağrısı (6) ile Maçka’da hunharca kurşunlanan 15 yaşındaki Eren Bülbül’ün cenaze töreninde arayacağız…

ABD’nin kara gücü PKK’nın siyasi uzantısı olduğu kesin olan bir partinin, Atatürk’ün partisinin düzenlediği Adalet Yürüyüşü ile Adalet Kurultay’ında işi ne olabilir?

PKK’ya “siyasi meşruiyet” ortamı hazırlamak CHP’nin üstüne vazife midir?

HDP ile ittifak arayışı içerisinde olan Y-CHP’nin Türkiye’de iktidar olma şansı var mı?

Emperyalizmin uşağı tartışmasız olan ve TSK’nın savaş halinde bulunduğu bir terör örgütünün hizmetine Atatürk’ün kurduğu partiyi veren Dersimli Kemal CHP’li olabilir mi?

***

Sırası gelmişken bu cepheleşmede FETÖ’nün de yerini belirleyelim:

Geçenlerde TSK’nın “FETÖ/PDY” raporunda önemli bir tespit yapıldı.

Raporun bir çok yerinde “emperyalizm” ve “küresel güçler” ifadelerine yer verilerek; TSK’nın emperyalizmle savaştığı vurgulandı… (7)

Daha önce de Tuğgeneral Nerim Bitlislioğlu başkanlığındaki bilirkişi heyetine “FETÖ/TSK” adlı bir rapor hazırlatılmıştı.

Raporda: “Yurtdışı görevlerine seçilerek NATO kadrolarına atanan FETÖ/PDY mensubu subayların bazi milli ve askeri bilgileri gerek NATO makamlarına servis ettiği, gerekse de milli menfaatlerimizin söz konusu olduğu bazı konuların örgütün istediği şekilde gerçekleşmesini sağlayacak şekilde kullanıldığı tespit edilmiştir” denildi…. (8)

Sokaktaki adamın anlayacağı dille ve bir iki cümle ile özetleyip bitirelim:

1.) Türkiye, ABD ile savaş halindedir; PKK ile FETÖ ise düşmanımızla işbirliği içerisindedir!..

2.) Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve Kuvayi Milliyeci arkadaşlarının kurduğu CHP, düşmanla işbirliği içerisinde olan bu ihanet şebekelerinin hizmetine verilmiştir!..

3.) “Adalet Yürüyüşü” ve “Adalet Kurultayı” bu gerçeği gizlemek ve CHP tabanını aldatmak için sahneye konulmuştur…

 

Cemil Can

 

 

 

DİPNOTLAR:

 

 

(1) İllüstrasyon: Bir gazetenin, derginin, kitabın içinde yer alan bir metinle ilgili, onu açıklayan, somutlaştıran, süsleyen resim, desen.

 

( 2 ) https://capx.co/chaos-and-order-in-a-changing-world/

 

(3) http://www.cemilcan.gen.tr/2017/07/30/siz-nesiniz-simdi-neredesiniz/

 

(4) http://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/chpnin-adalet-kurultayinin-yeri-ve-tarihi-kesinlesti-1968016/

 

(5) http://www.canakkalesavasi.gen.tr/57.-alay.html

 

(6) https://www.facebook.com/photo.php?fbid=855797044583662&set=a.104081739755200.9270.100004601227744&type=3&theater

 

(7) http://vatanpartisi.org.tr/genel-merkez/gundem/soner-polat-tsk-milletin-destegini-bekliyor-24873

 

(8) http://www.ulusal.com.tr/gundem/tsk-raporu-feto-milli-ve-askeri-bilgileri-nato-ya-verdi-h153243.html