KONUK YAZARLAR

KADIN BAŞKAN ÖYLE Mİ?..

 Zeynep Altıok

CHP, sosyal demokrasinin önündeki en büyük engeldir” tespiti yaptıktan sonra, bu partinin il başkanlığına, oradan da milletvekili seçilen Oğuz Kağan Salıcı’nın; CHP İstanbul İl Yönetimine aldığı Zeynep Altıok; Meclis’teki odasından Atatürk’ün posterini indirmiş, Canan Kaftancıoğlu da “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganını yanlış bularak, elini HDP’ye uzatıp, CHP’yi HDP ile aynı yola girdiği için eleştirenleri geri zekalılıkla itham etmişti.

24 Nisan’ı “Ermeni Soykırım”ının başladığı gün olarak anmak için halkı Taksim meydanına çağıran Canan Hanım’ı tanıma zamanı geldi:

Birleşik Haziran Hareketi‘nin (BHH) (1) yürütmesinde görev almış, “BDP Diyarbakır Siyaset Akademisi”ne yönelik operasyonda gözaltına alınan davanın sanıklarından, Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK) davası kapsamında yargılanan antropolog Müge Tuzcuoğlu’nun (2) “Roboski İstenmeyen Çocuklar” isimli kitabına katkıda bulunan Canan Kaftancıoğlu, 13 Ocak 2018 Pazar günü yapılan seçimlerde, Y-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açık desteği ile CHP İstanbul İl Başkanlığı’na seçilmiştir…

CHP’nin işgaline onay verenlere hayırlı olsun!

Birleşik Haziran Hareketi, 30 Ağustos 2014 tarihinde ODTÜ Vişnelik tesislerinde “solda birlikte mücadele” olanaklarını değerlendirmek amacı ile bazı akademisyenler, partiler ve STK temsilcileri tarafından kurulmuş; kendi ifadeleri ile 2013 “Gezi Direnişi”nde mayalanmış ve 2013 Haziran Hareketi’nin devamı iddiası ile ortaya çıkmış bir “sol” harekettir.

“Ülkemizin Ortadoğu’da savaşa sürüklenmesine karşı barışı savunma” tezini öne çıkararak, “vatan savaşı”nı küçümsemekte ve Kürt sorununa PKK gibi “eşit yurttaşlık” temelinde çözümü savunmaktadırlar.

Her yerelde bir “Meclis” oluşturulmasını ve bu yerel meclislerin halkın mücadele aracı ve karar organları olarak görev yapmasını esas almışlardır.

CHP dışındaki “Sol”un kullandığı terminolojiyi benimsemiş olup, özünde ayrılıkçı Kürt hareketine paralel bir yapılanması gibidirler.

Türk Solu’nu ayrılıkçı Kürt hareketinin kuyruğuna takmak amacıyla kurdurulduğuna ve köklerinin dışarıda, dizginlerinin emperyalistlerin elinde olduğuna en ufak bir kuşku duyulmamaktadır.

Haziran 2015 seçimlerinde; CHP ve HDP ile birlikte hareket etme çağrısı ile ortaya çıkmakla, asıl amaçlarının HDP’ye “barajı atlatmak” olduğunu ortaya koymuşlardır…

CHP Genel Merkezi’nin desteği ile CHP İstanbul İl Başkanlığı’na seçilen Canan Kaftancıoğlu’nun siyasi kimliğini yukarıda özetlenen cümleler arasında aramak gerekir.

CHP’nin İstanbul İl Başkanlığı’na CHP’li olmayan, Birleşik Haziran Hareketi hayranı, Ermenilere karşı soykırım yapıldığını savunan, HDP’yi aslan gibi nitelendiren bir hanım militan seçilmiştir…

CHP İstanbul İl Başkanlığını böyle birine teslim etmekle Dersimli Kemal ne kadar iyi etmiştir sorusunun yanıtını pek yakında alacağız!..

“Meclisin fonksiyonu büyük ölçüde bitti”ği (3) açıklaması ile bir çam daha deviren Kılıçdaroğlu’nu, CHP’nin sabırlı tabanı daha ne kadar sırtında taşıyacak belli değildir!

Dersimli Kemal kongredeki konuşmasında; tutuklu milletvekili Enis Berberoğlu’nu kastederek:

“Bu kongrede bir eksiğimiz var” dedi… (4)

Halbu ki, kongrede bir fazlalık vardı:

O da kendisiydi…

Kemal Kılıçdaroğlu ile HDP’nin CHP’nin İstanbul İl Başkanlığını “kazandığını”, lakin İstanbullu CHP’lilerin partilerini PKK’ya kaptırdığını söylemekte bir yanlışlık yoktur…

Gelişmeleri izleyeceğiz…

Cemil Can

DİPNOTLAR:

1.) Birleşik Haziran Hareketi hakkında:

a.) https://www.facebook.com/pg/BirlesikHaziran/about/?ref=page_internal

b.) http://www.birlesikhaziranhareketi.org/

c.) http://www.devrimcihareket.org/birlesik-haziran-hareketine-yonelik-elestirilere-dair/

internet sitelerinden bilgi alabilirsiniz.

2.) https://bianet.org/bianet/insan-haklari/141068-muge-tuzcuoglu-dahil-9-tahliye

(3) https://www.chp.org.tr/Haberler/38/chp-genel-baskani-kemal-kilicdaroglu-istanbul-il-kongresinde-konustu-13-ocak-2018-66814.aspx

(4) http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/siyaset/904214/CHP_istanbul_kongresi…_Kilicdaroglu_ndan_AYM_kararini_tanimayan_hakimler_hakkinda_sert_aciklama.html