KONUK YAZARLAR

YİTİRİLEN AKIL SAĞLIĞIMIZ!..

 RUH SAĞLIĞIMIZ

ABD, “Kongre onayı zorunluluğu”, “ham madde gecikmesi” , “siparişlerin çokluğu” ve “üretimin yoğunluğu” gibi bahanelerle Türkiye’ye silah ve mühimmat satışlarını sınırlarken kara gücü olan PKK/PYD’ye; içerisinde ağır silahların da bulunduğu 5000 TIR silah gönderiverdi.

ABD, gerçek müttefikinin PKK olduğunu gizlemiyor.

Kafasını kuma gömen biziz!

15 Temmuz Darbe Girişimi ile TSK’yı devre dışı bırakmak isteyen Pentagon, Türkiye’yi kolay kolay parçalayamayacağını anlayınca, nükleer cehennemin de ağzını açarak tehditlerini sürdürmeye devam ediyor.

Vaz geçeceğe de benzemiyor.

Türkiye ile ABD arasında Suriye Cephesinde açık, diğer cephelerde örtülü devam eden savaşta, muhalefetin Atlantik Cephesi’nde konuşlanması en büyük şanssızlığımız!..

Akılcı projelerle Cumhur İttifakı’nın karşısında varlık gösteremeyen Millet İttifakı, açıktan Batı’nın yanında yer almakla, tam bağımsızlıkçı-antiemperyalist güçlerin kafasını iyice karıştırdı.

CHP’ye oy verecek olan her evden bir oy da HDP’ye istenmesi, her ne kadar HDP’ye barajı atlatıp, AKP’nin tek başına Meclis’te çoğunluğu sağlayamaması ambalajı ile sunuldu ise de, gerçekte en büyük düşmanımız olan ABD’nin Meclis’te temsil edilmesi sonucunu doğurdu…

HDP’ye oy veren yurttaşlar: “HDP barajı geçmeseydi o milletvekillerini ki kazanacaktı?” sorusuna yanıt arayarak, yaptıkları hatayı savunmaya çalışıyorlar.

Soru sorarak savunma yapanlara, benim de birkaç sorum var:

HDP’nin kazandığı milletvekillikleri tek başına iktidar olan AKP’de olsa ne fark edecekti?

MHP ile Meclis’te çoğunluğu sağlayan Erdoğan’ın HDP milletvekillerine mi ihtiyacı var?

HDP Meclis’e daha güçlü girince, AKP’nin icraatları mı durdurabilecekti?

7 Haziran seçimlerinden de mi hiç ders alınmadı?

Şiddeti esas alan silahlı terör örgütünün Meclis’teki varlığı demokrasinin gelişmesine katkı mı sunacaktır?

40 bin insanımızın katili olan bir örgütün, militanlarına sağlanan vekillik ayrıcalığı, terörü mü azaltacak?

Türk Solu, PKK’nın kuyruğuna takıldıktan sonra, mantıklı düşünebilme yeteneğini de kaybetmiştir..

***

En az beş yıl daha katlanmak zorunda olacağımız AKP iktidarından kurtulmak için, sömürge bir ülkede köle olarak yaşamayı kabul etmek akıl tutulmasından başka kelimelerle ifade edilebilir mi?..

Erdoğan ve AKP’ye bu ölçüde duyulan kin ve nefretin sorumlusu hiç kuşku yok ki, halka projeleri ile refah vaat edemeyen; bunu yerine halkı kutuplaştırarak bölen ve kendi tabanını kemikleştirerek iktidarını sürdüren Erdoğan’dır.

Muhalefete önderlik yapanların da bu sonuca gelinmesinde önemli ölçüde payı vardır.

Erdoğan’a benzemeye çalışmak ve onun belirlediği gündemi tartışmak sürekli yenilgi getirmiştir.

Defalarca yenilmiş olmanı getirdiği moral bozukluğu ve eziklik, sağlıklı düşünebilme yeteneğimizi de bozdu.

Erdoğan gitsin de kim gelirse gelsin mantığı, bu hastalıklı psikolojinin bir ürünüdür.

Akıl ve ruh sağlığı bozuk olmayanları asla yapmayacağı şey:

En büyük düşmanımız olan ABD’nin kara gücü olan PKK/PYD/HDP’ye destek vermektir!

Ne yazık ki, Türk Solu’nun azımsanmayacak bir kesimi bu desteği vermiştir…

***

Bu akıl dışı politikalar sonunda; Güney sınırımızda PKK/PYD üzerinden komşumuz olan ABD, muhalefetin ihanet düzeyindeki akılsızlıkları yüzünden Gazi Meclis’te de koltuk sahibi oldu!

Nitekim iddia edildiği gibi, AKP’nin tek başına iktidara gelmesini bu yöntemler engelleyemedi.

MHP’yi, AKP’den ayrı düşünmek ve MHP olmadan AKP’nin Meclis’te bir şey yapamayacağını savunmak ise, halkı aldatmaya devam etmektir.

Temel konularda MHP’nin AKP’den farklı politikası mı var ki?

Tam aksine MHP desteği ve isteği ile “tek adam rejimi”ne geçilerek, Erdoğan’ın iktidarı perçinleştirilmiş oldu…

MHP’den AKP’ye muhalefet beklemek nafiledir!..

***

ABD’nin Türkiye düşmanı olduğuna ilişkin geçmişten yüzlerce kanıt göstermek mümkündür.

Son birkaç hafta içerisinde yaşananlara kayıtsız kalmayı ihanetle eş değer bir aymazlık kabul etmek gerekir…

ABD’yi yakından takip eden Moskova merkezli uluslararası medya kuruluşu Sputnik’in attığı son manşetlere göre:

ABD Temsilciler Meclisi, Ulusal Savunma Yetki Yasası’nı (NDAA) görüşmeye başlıyor. Yasa taslağı, Pentagon Kongre’ye ABD-Türkiye ilişkileriyle ilgili rapor sunana dek, Ankara’ya büyük silah satışlarının askıya alınmasını öngörüyor.”(1)

ABD Kongresi’nde bazı senatörler, F-35’lerin Türkiye’ye teslimatını engellemek için yasa tasarısı sundu. Yasa tasarısının gerekçesi olarak ABD uyruklu rahip Andrew Craig Brunson’un tutuklu bulunması gösterildi.”(2)

Amerikan NBC kanalı, ABD’li 66 senatörün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Türkiye’de tutuklu yargılanan rahip Andrew Craig Brunson ile ilgili bir mektup gönderdiklerini duyurdu. Mektupta dava nedeniyle ‘Türkiye’ye karşı bazı önlemler alınabileceği’ belirtilerek yaptırım uyarısı yapıldı.”(3)

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wess Mitchell, Türkiye ve Rusya arasında Suriye kriziyle bağlantılı olarak yapılan askeri anlaşmaların endişe verici olduğunu açıkladı. Bakanlık, Rusya’dan S-400 füze savunma sistemleri satın almaya hazırlanan Türkiye’ye yaptırım uygulanabileceğini belirtti.”(4)

ABD’de eski ulusal güvenlik yetkilileri, nükleer silah kullanmayı ‘normal’ hale getireceğinden, düşük düzeyde nükleer savaş başlığı geliştirilmesinin engellenmesi için Kongre’ye çağrı yaptı. Ama Temsilciler Meclisi, Trump’ın W76 nükleer savaş başlığının düşük oranlı varyantı için istediği bütçeye onay verdi.”(5)

Ülkemizde ne olup bittiğini (yandaş) Merkez Medyadan izlemek zorunda kalanların, dünyada neler olup bittiğini öğrenmeleri ancak çok özel çabaları sonunda olanaklıdır.

Her türlü manipülasyona açık olan Türk halkının, bu yoğun bilgi kirliliği içerisinde doğru karar verme yeteneğini kaybetmemesi için yabancı ajansları takip etmesi şarttır.

Aksi halde, algı yönetimi ile esir alınmaktan kurtulmamız olanaksızdır…

Cemil Can

DİPNOTLAR:

  1. https://tr.sputniknews.com/abd/201805061033320033-turkiyeye-silaha-ambargosu-taslagi-temsilciler-meclisinde/

  2. https://tr.sputniknews.com/abd/201804271033199388-f35-turkiye-teslimatini-engellemek-icin-abd-kongresine-yasa-tasarisi/

  3. https://tr.sputniknews.com/abd/201804201033121101-abdli-rahip-erdogan-mektup-altmisalti-senator-yaptirim-uyarisi/

  4. https://tr.sputniknews.com/abd/201804181033088383-abd-disisleri-suriye-turk-rus-anlasmalari-endise-verici-turkiye-sdortyuz-yaptirim-uygulanabilir/

  5. https://tr.sputniknews.com/abd/201805241033583712-abd-temsilciler-meclisi-nukleer-cehennemin-kapilarini-acti/